top of page

Thu, 17 Nov

|

Amsterdam

Fraudecafé: kijken in het brein van de fraudeur

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Fraudecafé: kijken in het brein van de fraudeur
Fraudecafé: kijken in het brein van de fraudeur

Wanneer:

17 Nov 2022, 16:00

Amsterdam, Gustav Mahlerplein 1B, 1082 MS Amsterdam, Netherlands

Over dit event:

Met een hapje en een drankje in de hand zullen Adriaan Denkers en Felix Uhl je meenemen in het brein van een fraudeur. Pleegt iedereen die de kans heeft fraude? Geven veel mensen toch maar een extra iPhone op bij een diefstal ook al is deze niet gestolen? Met voorbeelden en statistieken uit de praktijk zul je na deze sessie iets beter begrijpen hoe en waarom gefraudeerd wordt.  En zoals dat hoort in een kroeg bestaan er geen domme vragen, is de sfeer informeel, en blijft alles wat gezegd wordt in het fraudecafé in het fraudecafé.

Dr. Adriaan Denkers is een onafhankelijk sociaal wetenschappelijk onderzoeker met vele jaren ervaring in onderzoek naar fraude en criminaliteit. Zijn werkgevers waren o.a. de overheid (SCP, FIOD, Belastingdienst en Douane), het bedrijfsleven en universitaire instituten (NSCR en VU – sociale psychologie en criminologie).

Felix Uhl MSc,  is oprichter van De Gedragsstudio. De Gedragsstudio slaat een brug tussen gedragswetenschap en de praktijk. Felix heeft enkele jaren onderzoek gedaan naar verzekeringsfraude. Daarnaast heeft Felix meer dan een decennium in de verzekeringssector gewerkt en is hij momenteel aan het promoveren aan de Radboud Universiteit naar het optimaliseren van het debiteuren klantenproces waardoor iedere klant(groep) tijdig actie onderneemt.

Young Financial Crime nodigt je graag uit om deze sessie bij te wonen! Beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!

Delen op Social Media

bottom of page