top of page

Wed, 14 Jul

|

Online via Teams

Lunch Sessie: Corporate Intelligence

In deze lunchlezing geeft Ludo Block een overzicht wat corporate intelligence in de praktijk inhoudt en welke meerwaarde dit voor organisaties kan hebben. Hij gaat daarbij ook in op de juridische en ethische dilemma’s in het veld en de grenzen tussen ‘corporate intelligence’ en ‘corporate espionage’

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Lunch Sessie: Corporate Intelligence
Lunch Sessie: Corporate Intelligence

Wanneer:

14 Jul 2021, 12:00 – 13:00 CEST

Online via Teams

Over dit event:

Al in de jaren ’50 werd de opkomst van inlichtingenservices buiten het traditionele overheidsdomein voorspeld waarbij de door inlichtingendiensten gebruikte methoden en technieken ten gunste van het bedrijfsleven zouden komen.

Nu enkele decennia later wordt onder de noemer ‘corporate intelligence’ door diverse spelers een grote verscheidenheid van dienstverlening aangeboden.

In de huidige complexe wereld is het niet vreemd dat ondernemingen gestructureerd informatie (laten) verzamelen en analyseren over hun kansen en risico’s om op basis daarvan beslissingen te kunnen nemen.

In de media en populaire filmcultuur wordt de corporate intelligence dienstverlening echter vaak als verderfelijke bedrijfsspionage afgeschilderd waarbij met name illegale methoden worden ingezet. Dat maakt het wel spannend, maar de praktijk is aanzienlijk genuanceerder. En saaier.

In deze lunchlezing geeft Ludo Block een overzicht wat corporate intelligence in de praktijk inhoudt en welke meerwaarde dit voor organisaties kan hebben. Hij gaat daarbij ook in op de juridische en ethische dilemma’s in het veld en de grenzen tussen ‘corporate intelligence’ en ‘corporate espionage’.

Ludo Block runt zijn eigen onderzoeks- en intelligence consultancy ‘BLOCKINT’ en is associate partner bij Grant Thornton Advisory in Slovenië. Daarnaast is hij als Research Fellow en Lecturer verbonden aan het Institute for Security and Global Affairs van de Universiteit Leiden waar hij onder meer doceert binnen de Minor Intelligence Studies.  Hij is lid van de Asset Tracing & Recovery Kamer van het IFFC en één van de vaste trainers binnen de Fortress Fraudeonderzoek opleiding.

Delen op Social Media

bottom of page