top of page

Thu, 19 Aug

|

Online via Teams

Lunch Sessie: De nieuwe Wet Bescherming Klokkenluiders: wat verandert er?

De implementatie van de Europese Richtlijn ter Bescherming van Klokkenluiders moet uiterlijk op 17 december 2021 plaatsvinden. Daartoe wordt de Wet Huis voor Klokkenluiders aangepast. . Deze krijgt ook een nieuwe naam: de Wet Bescherming Klokkenluiders.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Lunch Sessie: De nieuwe Wet Bescherming Klokkenluiders: wat verandert er?
Lunch Sessie: De nieuwe Wet Bescherming Klokkenluiders: wat verandert er?

Wanneer:

19 Aug 2021, 00:00 – 13:00 CEST

Online via Teams

Over dit event:

De nieuwe Wet Bescherming Klokkenluiders: wat verandert er?

De implementatie van de Europese Richtlijn ter Bescherming van Klokkenluiders moet uiterlijk op 17 december 2021 plaatsvinden. Daartoe wordt de Wet Huis voor Klokkenluiders aangepast. Deze krijgt ook een nieuwe naam: de Wet Bescherming Klokkenluiders. Het wetsvoorstel is nog niet definitief aangenomen door het parlement, maar omdat de Nederlandse wet moet voldoen aan de Europese Richtlijn valt er al wel het nodige over te zeggen. Nieuw is, dat de wet ook geldt voor alle organisaties die bijvoorbeeld onder de Wwft vallen, ongeacht hoe groot ze zijn. Dit geldt dus ook voor accountants, advocatenkantoren, notarissen, onroerend goed makelaars, assurantietussenpersonen, etc. Zij moeten o.a. een onafhankelijke persoon aanstellen, die de meldprocedure gaat coördineren. Tijdens het webinar gaan we in op de volgende vragen:

- Waarom is deze richtlijn aangenomen?

- Wat verandert er allemaal nog meer onder de nieuwe wet?

- Wat betekent dat voor u?

- Wat zijn de best practices op dit gebied?

De meeste organisaties moeten op 17 december 2021 al aan de nieuwe wet voldoen, dus de tijd begint te dringen. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent!

Deze sessie wordt verzorgd door Geert Vermeulen. Geert Vermeulen is een doorgewinterde ethics & compliance professional met 20 jaar ervaring in het vak. Zo was hij Chief Compliance Officer bij twee multinationals, waar hij honderden meldingen van klokkenluiders heeft gecoördineerd. Sinds 5 jaar is Geert werkzaam als zelfstandig docent, trainer, adviseur en interimmer op het gebied van compliance en integriteit met zijn bedrijf ECMC  (www.ethicscompliancemc.com).

Geert is de oud-voorzitter van de Vereniging van Compliance Officers en leidt daar nog steeds de Kennistafel Financial Economic Crime. Hij spreekt en schrijft regelmatig over compliance en integriteit en mocht in 2020 de Nationale Compliance Award in ontvangst nemen. Kort daarna heeft hij De Integriteitscoördinator opgericht (www.deintegriteitscoordinator.nl), een externe coördinator van klokkenluiderregelingen. Ook heeft Geert de eerste versie van de brochure ‘Interne Onderzoeken’ van het Huis voor Klokkenluiders geschreven.

Delen op Social Media

bottom of page